4 porce
- ½ kg filé z lososa
- 2 kávové lžičky černého pepře
- 5 kávových lžiček čerstvého, nadrobno nasekaného kopru
- 1 kávová lžička soli
- 1 polévková lžíce cukru
- ¼ skleničky olivového oleje
- ¼ skleničky citrónové šťávy
- 1 citron
- kapary
- cibule
- pažitka
- zakysaná smetana
V malé misce rozmícháme základní suroviny nálevu: sůl, cukr, nahrubo namletý černý pepř, čerstvý kopr, olivový olej a citrónovou šťávu. Nálev nalijeme na lososa a maso vložíme alespoň na 4 až 5 hodin do chladničky. Během této doby rybu každou půl hodinu v nálevu obrátíme.
Filé nakrájíme na dlouhé tenké plátky a podáváme je s pažitkou a cibulí nakrájenou na kolečka, kapary a zakysanou smetanou. Můžeme ozdobit také plátky citrónu.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3809
Poslední tip, trik či komentář