reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos na másle pečený v pergamenu

  • 4 kousky lososího filé zbaveného kůže (každý kousek o váze asi 20 dkg)
  • 1 dkg másle
  • 1-2 citrony
  • sůl
  • pepř

Omáčka:

  • 3 dl rybí polévky
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 2 šalotky
  • 2,5 dl smetany na vaření
  • 4 polévkové lžíce bylinkové kořenící směsi

Z lososího filé odstraníme všechny kosti. Z kuchyňského pergamenu si vystřihneme čtyři kolečka o průměru asi 30 cm. Tato papírová kolečka přeložíme na polovinu, potom je opět rozevřeme a potřeme rozpuštěným máslem.

Na jednu stranu pergamenové podložky položíme rybí filé, na ně dáme čtyři kolečka citronu rozkrojená na polovinu, osolíme, opepříme a klademe na pekáč. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.

Do kastrolu si slijeme rybí polévku a víno. K tomu přisypeme nadrobno nakrájené šalotky a vaříme tak dlouho, až se nám vytvoří hustá směs podobná sirupu. Potom přilijeme smetanu a ještě několik minut povaříme. Osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.

Při podávání vybalujeme upečené rybífilé z pergamenu až u stolu. Omáčku servírujeme zvlášť v misce.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3805

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.