- 1,5 dl olivového oleje
- po 12 ks ráčků garnela na každou osobu
- nebo 0,5 kg očištěných krevet
- sůl
- 5-8 stroužků česneku
- 1 svazek petrželové natě
- 1-1,5 dl koňaku
- 10 dkg másla
- 3 lusky kalifornské papriky různé barvy
- 5 šalotek
- směs pepře
- sůl
Rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj garnely (pokud použijeme již očištěné zmrazené ráčky, před vlastní prací je nechejme důkladně okapat, abychom snížili obsah přebytečných tekutin na minimum). Mírně osolíme, ale opatrně, protože maso je samo o sobě dost slané, a ochutíme rozetřeným česnekem. Několik minut restujeme (stačí 3 až 5 minut), potom ráčky posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí a podlijeme koňakem. Přikryjeme pokličkou a několik minut podusíme, aby maso vstřebalo chuť koňaku.
Ve woku rozpustíme máslo a přihodíme na nudličky nakrájené lusky kalifornské papriky různé barvy, na plátky nakrájenou šalotku a hojné množství barevného pepře. Mírně osolíme a opečeme. Dávejme pozor, aby se paprika nedusila, ale skutečně opékala, jenom tehdy bude zelenina čerstvá a křupavá.
Ráčky podáváme s opečenou paprikou.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3787
Poslední tip, trik či komentář