4 porce
- 16 dkg filé pangasius (sumec žraločí)
- 20 dkg zelených mušlí ve skořápce
- 16 dkg scampi – zadní část
- 5 g mleté kurkumy
- 2 snítky lemon grass (citrónová tráva)
- 5 dkg čerstvého zázvoru
- 2 limetky
- 2 zelené chilli papričky
- 2 červené chilli papričky
- 1 česnek
- 15 dkg rajčat
- 3-4 dkg hnědého cukru
- 3 dkg pasty tamarind
- čerstvá bazalka
- čerstvý koriandr
- sůl
Nakrájený zázvor a rozetřený česnek osmahneme na několika kapkách rozpáleného oleje a potom přihodíme chilli papričky a citrónovou trávu. Podlijeme vodou nebo rybím vývarem a přivedeme k varu. Pak do polévky vhodíme na kostičky nakrájené rybí maso, mušle, scampi a okořeníme kurkumou, bazalkou a koriandrem. Ochutíme hnědým cukrem a šťávou vymačkanou z limetek, přimícháme tamarind pastu a přidáme také na kousky nakrájená oloupaná rajčata. Podle vlastní chuti osolíme, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3773
dobrý den!
kde se dají získat recepty z pořadu Československý mlýnek na recepty?