4 porce
- 8 obyčejných rohlíků
- 30 dkg mletého máku
- 8 dl mléka
- 8 vajíček
- 1 lusk vanilky
- 30 dkg krystalového cukru
- 8 dkg másla
- práškový cukr
Uvedeme do varu mléko obsahující vanilkový lusk rozkrojený na polovinu a 15 dkg krystalového cukru. Rohlíky nakrájíme na kolečka, která vložíme do cedníku a zalijeme je tímto vřelým slazeným mlékem.
Mléko, které z rohlíků okape, smícháme s vaječnými žloutky, načež pod ně dáme parní lázeň a za neustálého míchání z mléka uvaříme omáčku.
Z vaječných bílků smíchaných se zbytkem krystalového cukru ušleháme pořádně tuhý sníh.
Do rohlíků zamícháme směs mletého máku a práškového cukru a přidáme k nim našlehaný sníh. Sníh také opatrně promícháme s rohlíky, načež vše přemístíme do ohnivzdorné mísy, jejíž vnitřek jsme předtím vymazali máslem a posypali mletým mákem. Mísu pak vsuneme do trouby a kubu pečeme při teplotě 160-180 °C 10-15 minut. Po vyndání z trouby makového kubu z mísy vyklopíme a oblijeme vanilkovým sósem.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3746
Poslední tip, trik či komentář