reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zaječí koruna s gulášem z lesních hub a tvarohovými knedlíky s estragonem

4 porce

  • 4 zaječí hřbety s žebry
  • 15 dkg hřibů
  • 15 dkg lišek
  • 15 dkg žampiónů
  • 2 cibule
  • 8 dkg uzené slaniny
  • 2 velké papriky na plnění
  • 1 rajče
  • 3 dkg mleté papriky
  • ½ paličky česneku
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 20 dkg tvarohu
  • 15 dkg brambor
  • 5 dkg krupice
  • 1 vajíčko
  • čerstvý estragon
  • sůl
  • pepř

Ze zaječího hřbetu odstraníme páteř, ale tak, aby žebra zůstala z masa trčet. Počínaje tenčím koncem potom maso stočíme směrem k silnějšímu konci (jako se třeba svinuje sýr parenica) a spíchneme špejlí. Osolíme, opepříme a na melém množství oleje upečeme v troubě při teplotě 180 °C, což nám bude trvat asi 18-20 minut.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, načež je oloupeme a postrouháme. Přidáme k nim tvaroh, vaječný žloutek, krupici, jakož i čerstvě posekané listy estragonu, a mírně osolíme. Vzniklou hmotu necháme odpočívat hodinu v chladničce, potom z ní uhněteme knedlíky a uvaříme je.

Houbový guláš z výše uvedených druhů hub uvaříme tradičním způsobem.

Podáváme tak, že zaječí hřbet umístíme doprostřed talíře, kolem něho naběračkou rozprostřeme houby a vedle nich rozmístíme tvarohové knedlíky.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3780

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.