reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žabí stehýnka po provensálsku

4 porce

  • 60 dkg žabích stehýnek
  • 20 dkg rajčat
  • 5 dkg třešňových rajčátek
  • 3 dl suchého bílého vína (např. „szürkebarát”)
  • 8 stroužků česneku
  • 10 dkg salátu ruccola
  • 10 dkg listů špenátu
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 svazečky petržele
  • 15 dkg malých žampiónů
  • 5 dkg obilných klíčků
  • tymián

Žabí stehýnka osolíme, opepříme a jednu nohu nařízneme v délce 1,5 centimetrů. Tak nám vznikne otvor, kterým druhou žabí nožku protáhneme. Stehýnka pomoučíme a po obou stranách opečeme na několika kapkách olivového oleje.

Až budou stehýnka napůl opečená, přidáme k nim houby nakrájené na dílky, okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, petrželkou, a nakonec vše zalijeme bílým vínem. Chvilku povaříme a přisypeme rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme a ještě minutu vaříme.

Na pánvi si rozpálíme olivový olej, až se z něho začne kouřit, načež na něm několik vteřin podusíme ruccolu a špenátové listy. Osolíme a přendáme na talíř tak, aby zelenina vytvořila uprostřed talíře kopeček. Na ten položíme žabí stehýnka a zalijeme je houbovým ragú.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3763

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.