reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelňačka

  • 40 dkg zakysaného zelí
  • 40 dkg uzené kýty
  • 4 nožičky párků
  • kmín
  • sůl
  • barevný pepř
  • ½ hrníčku kefíru
  • ½ hrníčku zakysané smetany
  • olivový olej
  • mouka

Zakysané zelí propereme, vložíme do nádoby a podlijeme vodou. Přihodíme kmín, barevný pepř a na kostičky nakrájené uzené maso. Vaříme pod pokličkou.

Až se polévka začne vařit, připravíme z olivového oleje a mouky zásmažku. Než zásmažku přidáme do polévky, ochutíme ji mletým pepřem.

Po zahuštění vhodíme do polévky na kolečka nakrájené párky, přisypeme celé kuličky barevného pepře a kmín a nakonec vmícháme kefír a zakysanou smetanu. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Polévku necháme vychladnout bez pokličky, jnak by mohla zkysnout.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3788

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.