- 40 dkg zakysaného zelí
- 40 dkg uzené kýty
- 4 nožičky párků
- kmín
- sůl
- barevný pepř
- ½ hrníčku kefíru
- ½ hrníčku zakysané smetany
- olivový olej
- mouka
Zakysané zelí propereme, vložíme do nádoby a podlijeme vodou. Přihodíme kmín, barevný pepř a na kostičky nakrájené uzené maso. Vaříme pod pokličkou.
Až se polévka začne vařit, připravíme z olivového oleje a mouky zásmažku. Než zásmažku přidáme do polévky, ochutíme ji mletým pepřem.
Po zahuštění vhodíme do polévky na kolečka nakrájené párky, přisypeme celé kuličky barevného pepře a kmín a nakonec vmícháme kefír a zakysanou smetanu. Krátce povaříme a můžeme podávat.
Polévku necháme vychladnout bez pokličky, jnak by mohla zkysnout.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3788
Poslední tip, trik či komentář