reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelené těstoviny se špenátem a sýrem ricotta

4 porce

  • 40 dkg zelených širokých nudlí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 2 hrníčky listů špenátu
  • 1 hrníček sýra ricotta nebo tvarohu
  • ½ hrníčku zakysané smetany
  • uzený sýr
  • tvrdý sýr
  • sůl
  • máslo
  • olivový olej

Nudle uvaříme ve slané vroucí vodě, do které jsme přidali olivový olej. Uvařené těstoviny scedíme.

Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nasekanou šalotku a česnek. Osolíme, a až cibule zesklovatí, přihodíme na nudličky nakrájené listy špenátu.

Počkáme, až se špenát mírně podusí, a přidáme sýr ricottu nebo tvaroh. Po lžících přidáme zakysanou smetanu a několik minut vše dohromady povaříme.

Před podáváním upravíme na talíři nejprve nudle, na ně položíme špenátovou omáčku s ricottou a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3792

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.