- 500 g mletého vepřového masa
- 3 větší lilky
- 2 dl olivového oleje
- 3 rajčata
- 5 dl smetany
- 2 menší cibule
- 6 vajec
- svazek listové petržele
- mouka
- sůl
- čerstvý drcený pepř
Lilky opereme, odstraníme zelené konce a podélně je nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme je „vypotit“. Zabráníme tak nahořklé chuti. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a opečeme. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a chvíli podusíme. Necháme zchladnout. Lilky opláchneme vodou a vysušíme utěrkou. Plátky obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích a usmažíme v rozpáleném oleji. Do vymazané zapékací misky střídavě vrstvíme osmažené plátky lilků, orestovaného masa a nasekanou petržel. Začínáme a končíme lilky. Zbylá vejce rozmícháme se smetanou, osolíme a musaku zalijeme. Můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na 180 °C dozlatova. Podáváme s kysanou smetanou. A jako přílohu zelený salát.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/musaka-z-lilku
Poslední tip, trik či komentář