- rýže Arborio
- česnek
- houby (dle chuti)
- máslo
- sůl
- pepř
- sušená bazalka a petržel
- vývar
- parmazán
- filety candáta
- olej
- citron
- pepř
- sůl
- tymián
Troubu předehřejeme na 180 °C, do vhodné nádoby dáme rýži a vývar a zakryjeme. Pečeme v troubě cca 40 minut, dokud se vývar nevyvaří. Na pánvi na másle orestujeme česnek a houby, osolíme, opepříme a přidáme do hotové rýže, přidáme nastrouhaný parmazán, a pokud chceme, přidáme ještě máslo, promícháme a dle chuti dokořeníme. Filety candáta pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Opepříme, posypeme tymiánem a chvilku necháme odležet. Pozvolna opečeme, nakonec osolíme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/houbove-rizoto-s-candatem
Poslední tip, trik či komentář