reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ukrajinský boršč

  • 300 g hovězího předního
  • 2 menší červené řepy
  • 2 brambory
  • 1 velká mrkev
  • 1 zelená paprika
  • 2 hrsti zelí nakrájeného na tenké plátky
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř
  • kopr
  • bobkový list
  • nové koření
  • 1 kostka hovězího bujonu bez glutamanu sodného
  • zakysaná smetana na ozdobení

Maso s bobkovým listem, novým kořením a kostkou bujonu vaříme hodinu v tlakovém hrnci. Po vyjmutí masa vložíme do vývaru brambory, řepu, zelí a papriku a vaříme do změknutí. Mezitím necháme na sádle zpěnit cibulku, přidáme lžíci kečupu a touto směsí polévku zahustíme. Pokud je třeba, můžeme přidat mouku, ale polévka je i tak dost hustá. Nakonec okořeníme a necháme aspoň hodinu v hrnci, aby se chutě spojily. Na talíři ozdobíme lžící smetany.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ukrajinsky-borsc-0 [On-line 25.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.