1 porce
- ¾ kg vepřových žeber
- 8 kuliček celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 4 bobkové listy
- 50 ml worcesterské omáčky
- 50 g špeku
- 50 g cibule
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2-3 lžíce vinného octa
- 3 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce medu
- 3 g instantní kávy
- mletý pepř
- sůl
Vepřová žebra vložíme do vroucí osolené vody s celým pepřem, novým kořením, bobkovými lístky a worcesterskou omáčkou a vaříme téměř doměkka.
Špek nakrájený na kostičky orestujeme nasucho, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme hnědý cukr, přidáme vinný ocet a vaříme do změknutí cibule. Vmícháme rajský protlak, med, kávu, ochutíme pepřem a solí. Ještě teplou marinádou zalijeme žebra nakrájená na menší porce, necháme je marinovat celý jeden den a poté je necháme 15 minut zapéct v rozehřáté troubě nebo grilujeme z obou stran na grilu. Podáváme s chlebem.
Zdroj: kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=801
Poslední tip, trik či komentář