4 porce:
- 2 červené grapefruity
- 4 broskve, 2 kiwi
- hrozen bílého vína
- hrozen červeného vína
- 200 ml pomerančového džusu
- 1 lžíce pomerančového sirupu
- 50 ml pomerančového likéru
- lžíce citrónové šťávy
- lžíce sekaných pistácií
- lístky meduňky na ozdobu
Grapefruity oloupeme a dílky zbavíme bílé slupky. Nakrájíme na větší kostky a vložíme do skleněné mísy. Broskve omyjeme nebo oloupeme. Kiwi také oloupeme a obojí nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Hrozny opláchneme a necháme okapat. Jednotlivé kuličky překrojíme na poloviny a vložíme do mísy. Vše lehce promícháme. Do mixéru nalijeme pomerančový džus, sirup a likér, přidáme citrónovou šťávu a krátce, na nejnižším stupni, rozmixujeme. Zálivku nalijeme na nakrájené ovoce. Ovocný salát vložíme do lednice a necháme odležet a vychladit. Salát podáváme nejlépe v pohárech, posypaný sekanými pistáciemi a ozdobený lístky meduňky.
Doba přípravy Asi 40 minut.
Poslední tip, trik či komentář