- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- hladká mouka na zaprášení
- 500 ml vody se zeleninovým bujonem
- 4 větší brambory
- pažitka na ozdobu
- sušené houby (množství dle chuti)
- 3 stroužky česneku
Nejprve namočíme houby do teplé vody a necháme je asi 30 minut nabývat na objemu. Osmahneme drobně nakrájenou cibulku a další pokrájenou kořenovou zeleninu. Po změknutí zaprášíme moukou, přidáme vodu s bujonem a necháme asi 15 minut povařit. Zvlášť v hrnci uvaříme brambory, slijeme a přidáme do polévky. Stejně postupujeme s houbami, které vlijeme do polévky i s vodou, v níž se louhovaly. Nakonec přidáme dle chuti česnek a ozdobíme pažitkou. Podáváme s domácím chlebem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-s-domacim-chlebem [On-line 13.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář