reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažené jahody v křehkém těstíčku s mandlovou pěnou

Mandlová pěna

  • 800 ml smetany (31%)
  • 150 ml Amaretta
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 2 sáčky želatiny v plátcích

Křehké těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce Solamylu
  • sůl
  • cukr
  • 2 vejce
  • mléko
  • jahody
  • fritovací olej

metanu (400 ml) a Amaretto ohřejeme (nevařit), ve směsi rozpustíme 2 sáčky želatiny v plátcích a 4 sáčky vanilkového cukru a necháme zchladit. Zbylou smetanu vyšleháme a vmícháme do směsi. V nádobě necháme ztuhnout v lednici.

Křehké těsto připravujeme jako těsto na palačinky.

Jahody namočené v křehkém těstě smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci. Podáváme ještě teplé s mandlovou pěnou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazene-jahody-v-testicku [On-line 23.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.