12 kousků:
- 6 vajec
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 50 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 1 kypřiči prášek
- 150 g rozinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 100 g loupaných sekaných mandlí
- 125 g vlašských ořechů
- 30 ml oleje
- mouku a tuk do formy
V mixéru vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mléko a opět vyšleháme.
Prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem. Do prosáté mouky přidáme rozinky, kandované ovoce, nasekané mandle a vlašské ořechy.
Do vyšlehané vaječné hmoty ručně zlehka vmícháme směs mouky a ostatních surovin. Nakonec přilijeme tenkým pramínkem olej.
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto, dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 180 °C asi 60 minut.
Po upečení necháme moučník vychladnout na mřížce, teprve pak jej rozkrájíme a případně posypeme
moučkovým cukrem. Před podáváním lze okraje ozdobit šlehačkou a mandlovými lupínky.
Doba přípravy zhruba 80 minut, l kousek asi 1717 W/410 kcal.
Poslední tip, trik či komentář