reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Císařský moučník

12 kousků:

  • 6 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1 kypřiči prášek
  • 150 g rozinek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g loupaných sekaných mandlí
  • 125 g vlašských ořechů
  • 30 ml oleje
  • mouku a tuk do formy

V mixéru vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mléko a opět vyšleháme.

Prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem. Do prosáté mouky přidáme rozinky, kandované ovoce, nasekané mandle a vlašské ořechy.

Do vyšlehané vaječné hmoty ručně zlehka vmícháme směs mouky a ostatních surovin. Nakonec přilijeme tenkým pramínkem olej.

Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto, dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 180 °C asi 60 minut.

Po upečení necháme moučník vychladnout na mřížce, teprve pak jej rozkrájíme a případně posypeme
moučkovým cukrem. Před podáváním lze okraje ozdobit šlehačkou a mandlovými lupínky.

Doba přípravy zhruba 80 minut, l kousek asi 1717 W/410 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.