4 porce
- 220 g kachního prsíčka s kůží
- mletý pepř
- sůl
- olej na opečení
Kachní prso nařežeme na straně kůže do mřížky, osolíme a opepříme.
Na trošce oleje opečeme maso nejprve kůží dolů, poté obrátíme. Maso položíme na savý papír a vložíme dopéct do trouby na 5−6 minut při 180°C a necháme vychladnout.
Tuk z pánve nevyléváme, opečeme na něm cuketu (viz níže).
cukety
- 1 cuketa asi 20 cm dlouhá
- 1 stroužek česneku
- snítka bazalky
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
Cuketu nakrájíme podélně na 2−3 mm plátky, vložíme do pánve po kachně a opečme z obou stran dozlatova. Na savém papíru necháme odsát přebytečný tuk.
Česnek s bazalkou nasekáme najemno. Spolu s olejem, solí a mletým pepřem vymícháme v hladkou marinádu. Marinádou potřeme cukety vyskládané v pekáčku a necháme chvíli odležet. Mezitím připravíme náplň do cuket.
náplň do cuket
- 60 g měkkého kozího sýra
- snítka plocholisté petrželky
- 2 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
Všechny uvedené ingredience smícháme v kompaktní fáš a pomocí dvou lžičky poklademe příslušné množství na každý plátek cukety a zabalíme rolku.
dresink
- 60 g nakládaných cibulek (v oleji)
- 40 ml malinového octa
- 40 ml medu
- 80 ml oleje z cibulek
- mletý pepř
- sůl
- 40 g vlašských ořechů
- míchané salátové listy na ozdobu
Z octa, medu, oleje, pepře a soli vymícháme hladkou emulzi, přidáme cibulky a vlašské ořechy.
Na talíř servírujeme tři plátky kachny, tři rolky cukety a porci listového salátku přelitého dresinkem s cibulkami a ořechy.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=818
Poslední tip, trik či komentář