4 porce
- 8 plátků veky
- 4 střední rajčata
- 2 stroužky česneku
- Několik snítek čerstvé bazalky
- 100 ml olivového oleje
- Sůl podle chuti
Rajčata omyjte, na oblém vršku je nařízněte do křížku, spařte, sceďte, prolijte studenou vodou a naříznutou slupku sloupněte nožíkem. Pak je rozpulte, lžičkou odstraňte semínka, dužinu nakrájejte na kostičky a dejte ji do misky. Přidejte omytou bazalku natrhanou na malé kousky, zakapejte olejem, osolte, promíchejte a dejte na 20 minut rozležet do ledničky. Oloupejte česnek. Pečivo můžete opékat na grilu nebo v troubě, buď na roštu nebo na plechu vyloženém pečícím papírem. Když je opečené z jedné strany, opečte ho i po druhé straně.
Opečené plátky pečiva potřete rozpůleným stroužkem česneku, rozložte na ně rajčata a zakapejte olejem.
Varianta: Bruschettu můžete ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [29.9.2009]
Poslední tip, trik či komentář