- 480 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 200 ml teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky soli
- 14 četných oliv pokrájených na čtvrtky
Do mísy dáme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vale důkladně propracujeme. Přikryté těsto necháme na teplém místě kynout až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu). Na vale potom těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30 x 15 centimetrů), poklademe olivami a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Ty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečicím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě.
Poslední tip, trik či komentář