reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kukuřičné chlebenky

  • 100 g tykvové dužiny
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g hladké kukuřičné mouky
  • kostka droždí
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml vlažného mléka
  • sůl
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce citrónové šťávy

Dužinu nakrájíme na kostky a v malém množství vody ji přikrytou vaříme 5 minut. Necháme okapat a protřeme sítem. Smícháme 250 g pšeničné a 175 g kukuřičné mouky, uděláme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Promícháme s medem a 100 ml mléka. Asi 15 minut necháme kynout. Kvásek promísíme s moukou, přidáme zbylé mléko, špetku soli, tekuté máslo, citron, tykvové pyré a vypracujeme těsto. Přikryjeme a ještě 45 minut necháme kynout. Plech vytřeme olejem a posypeme zbylou kukuřičnou moukou. Z těsta vytvarujeme 12 malých bochánků, dáme je na plech a necháme asi 30 minut kynout, troubu předehřejeme na 175 °C. Chlebánky pečeme asi 35 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.