16 kousků
- 300 g hrubé mouky
- 30 g solamylu
- špetka soli
- 150 g másla
- 2 vejce
- voda dle potřeby
Náplň:
- 30 g másla
- 1 lžíce polohrubé mouky
- svazek mladé cibulky
- 120 ml vývaru
- 4 lžíce smetany na šlehání
- 100 g pečeného vepřového masa
- mletý zázvor
- 1OO g žampionů
- sůl, pepř, kari
- svazek kudrnky
- červená paprika a zelená na ozdobu
Prosijeme mouku se solamylem a solí, přidáme změklé máslo, jedno vejce a trochu vody. Tužší těsto dáme na dvě hodiny do chladničky.
Osmahneme najemno nasekanou cibulku, Zaprášíme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Krátce provaříme, přidáme sůl a po špetce pepře, kari a zázvoru. Maso nakrájíme na kousky a žampiony na plátky. Vše vložíme do smetanového základu, prohřejeme, okořeníme petrželkou a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na valu na plát silný 3 – 4 mm. Pomocí skleničky vypíchneme kolečka. Do středu poloviny koleček dáme trochu připravené náplně. Rozšlehaným bílkem potřeme okraje koleček, přikryjeme nenaplněným kolečkem a přitiskneme. Taštičky potřeme rozšlehaným žloutkem a horní část nastřihneme do křížku. Přeložíme na vymazaný plech a pečeme při 180 °C dozlatova
Poslední tip, trik či komentář