reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Středověký chleba

  • 1,3 kg hladké mouky
  • 350 g kvásku
  • 250 g hrubé mouky
  • lžíce soli

Do mísy vložíme kvásek, přelijeme dvěma hrnky teplé vody a prohněteme. Přidáme nejdříve hrubou a pak hladkou mouku, asi 100 g hladké mouky si dáme stranou. Suroviny promísíme, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme kynout zhruba 18 hodin. Pak vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z těsta dva bochníky. Opět je necháme kynout asi hodinu v teple. Pečeme 50 minut při 350°C.

1 comment to Středověký chleba

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.