- králičí stehna (1 na osobu)
- sůl
- česnek
- slanina
- 500 g hrubé mouky
- ¼ lžičky jedlé soli
- 1 vejce
- 1/8 l perlivé neochucené vody
- burisony
Nejprve nakrájíme na kostičky slaninu a opečeme ji a vyškvaříme na pánvi, čímž připravíme základ pod králíka. Vyškvařenou slaninu vložíme do mísy na pečení.
Králičí stehna omyjeme, položíme je na slaninu, pomažeme utřeným česnekem, osolíme a dáme do trouby. Potom připravíme knedlíky. Do zadělávací mísy prosijeme mouku se sodou. Přidáme sůl a vejce. Do mísy přisypeme burisony a vše dobře promícháme. Do směsi přilijeme perlivou vodu a všechno znovu dobře zamícháme. Vznikne vláčné a hladké těsto.
Vyklopíme je na hrubou moukou posypaný vál a propracujeme. Rozdělíme ho na čtyři stejné části. Z kusů vytvoříme šišky, které vložíme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme zhruba 20 minut. Poté uvařené šišky vytáhneme na talíř a rozkrojíme. Uchováváme v teple až do servírování.
Králíka pravidelně kontrolujeme a ke konci přidáme máslo, které necháme rozpéct. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple. Při servírování polijeme vypečenou šťávou.
Zdroj: TV Prima: http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-cesneku [On-line 2.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář