reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík na česneku

  • králičí stehna (1 na osobu)
  • sůl
  • česnek
  • slanina
  • 500 g hrubé mouky
  • ¼ lžičky jedlé soli
  • 1 vejce
  • 1/8 l perlivé neochucené vody
  • burisony

Nejprve nakrájíme na kostičky slaninu a opečeme ji a vyškvaříme na pánvi, čímž připravíme základ pod králíka. Vyškvařenou slaninu vložíme do mísy na pečení.

Králičí stehna omyjeme, položíme je na slaninu, pomažeme utřeným česnekem, osolíme a dáme do trouby. Potom připravíme knedlíky. Do zadělávací mísy prosijeme mouku se sodou. Přidáme sůl a vejce. Do mísy přisypeme burisony a vše dobře promícháme. Do směsi přilijeme perlivou vodu a všechno znovu dobře zamícháme. Vznikne vláčné a hladké těsto.

Vyklopíme je na hrubou moukou posypaný vál a propracujeme. Rozdělíme ho na čtyři stejné části. Z kusů vytvoříme šišky, které vložíme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme zhruba 20 minut. Poté uvařené šišky vytáhneme na talíř a rozkrojíme. Uchováváme v teple až do servírování.

Králíka pravidelně kontrolujeme a ke konci přidáme máslo, které necháme rozpéct. Upečené maso vyndáme a uchováme v teple. Při servírování polijeme vypečenou šťávou.

Zdroj: TV Prima: http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-cesneku [On-line 2.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.