- 1 vejce
- 3 lžíce Solamylu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička adžiky
- trocha kari
- 6–8 vepřových plátků z krkovičky (36 hodin naložených)
- 200–250 g šunkového salámu
- 250 g tvrdého sýru
- olej na smažení
- trocha másla
- šlehačka (necelá)
- 3 lžíce sterilovaného hrášku
Na oleji opečeme plátky krkovičky. Přendáme je na pekáč a na každý dáme kousek másla. Zakryjeme alobalem a necháme dojít v troubě při nízké teplotě (hodinu). Na výpeku orestujeme pokrájený šunkový salám a hrášek. Připravíme si nastrouhaný sýr, vajíčko, šlehačku a sůl. Když je maso měkké, na každý plátek dáme kopeček ze salámu a hrášku a na něj sýrovou omáčku. Potom prudce zapečeme v rozpálené troubě. Z předem uvařených studených brambor osmažíme jako přílohu domácí americké brambory.
Zdroj: TV Prima hhttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/platek-podle-mamky-americke-brambory [On-line 17.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář