reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná kuřecí prsíčka plněná překvapením a zapečené brambůrky s nivou a pažitkou

  • 5 kuřecích prsou
  • listový špenát
  • 2 červené cibule
  • 1 sýr s bílou plísní
  • 100 g šunky
  • slunečnicový olej
  • oregano
  • sůl, česnek
  • 2 dl piva
  • 1,5 kg brambor
  • pažitka, sůl
  • 250 g sýru s modrou plísní
  • 1 šlehačka
  • pažitka

Vyrobíme marinádu z oleje, grilovacího koření, sušeného česneku, piva a oregana. Kuřecí plátky naklepeme, položíme na ně měsíčky cibule, nakrájenou šunku, sýr a listový špenát. Zabalíme a vložíme do připravené marinády asi na dvě hodiny. Poté opečeme na tuku do zlatavé barvy.

Brambory omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme oreganem a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba hodinu. Na závěr polijeme směsí ze šlehačky a sýra a dáme opět zapéct. Pažitku můžeme dát do směsi nebo jí brambory posypat. Podáváme ke kuřecímu závitku.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-kureci-prsicka-plnena [On-line 30.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.