Těsto
- 1 konzerva ananasu (asi 565 g)
- 0,5 hrnku cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
Krém
- 2 pomazánková másla
- 2 vanilkové cukry
- 2 polévkové lžíce vanilkového pudinku (prášku)
Zdobení
- čokoláda na vaření
- ořechy (mandle nebo kokos)
Ananas i se šťávou rozmixujeme a přimícháme ostatní ingredience. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu asi 15 až 20 minut. Necháme vychladnout a připravíme krém. Opět vše smícháme. Na vychladlé těsto natřeme krém, polijeme cik-cak čokoládou na vaření a posypeme sekanými ořechy (mandlemi, kokosem). Dáme dobře vychladit, stačí hodinka.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/romcin-uzasny-kolac [On-line 22.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář