4 porce
- 800g brambor
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- 1 lžíce sádla
- 500 g kysaného zelí
- 10 kuliček jalovce
- 300g uzeného vařeného masa
Brambory omyjeme, vložíme o osolené vody, uvaříme téměř doměkka. Potom brambory slijeme, necháme zchladnout, oloupeme nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na plátky či proužky. Teplotu trouby nastavíme na 200°C.
Pekáč vyložíme plátky slaniny a poklademe polovinu brambor, osolíme, na brambory navrstvíme zelí a posypeme jalovcem.
Na zelí rozložíme nakrájení uzené maso a překryjeme zbylými bramborami. Povrch osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 25-30 minut, dokud brambory nezezlátnou a zelí není měkké. Poté vyjmeme z trouby, necháme zchladnout a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář