reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolky se zakysanou smetanou

  • 750 g fazolek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1/4 I zakysané smetany
  • sůl
  • kopr (1 svazek)
  • citrónová šťáva

Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, šikmo překrájíme a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vodou a dusíme doměkka až téměř do vysmahnutí šťávy. Potom přilijeme k fazolkám zakysanou smetanu se zakvedlanou moukou a ještě krátce podusíme. Nakonec přidáme vypraný a jemně nasekaný kopr, po odstavení dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Podávejte s vařenými brambory a volským okem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.