- 500 g vepřové plece
- 200 g bílých fazolí
- 200 g mrkve
- 200 g žampionů
- 300 g brambor (rohlíčků)
- 150 g malých cibulek
- 40 g tuku
- 3/4 lžičky škrobové moučky
- 2 dl bílého vína
- 500 g rajčat, sůl
Přebrané, propláchnuté a okapané fazole zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na 4 porce, osolíme, vložíme na rozehřátý tuk, přidáme oloupané cibulky, na kousky nakrájenou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme pokrájené žampiony, opařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, brambory nakrájené na kousky, fazole a dusíme, až maso i zelenina změknou. Pak zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve víně a povaříme 2 minuty.
Poslední tip, trik či komentář