- 1 králík
- 1 větší celer
- 2–3 cibule
- 4 větší mrkve
- 2 petržele
- 4 stroužky česneku
- 1 sklenice zeleninové směsi Halali
- 0,5 hrnku vepřového sádla
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžička soli
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Omytého králíka naporcujeme a osolíme. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, kterou smícháme se zeleninovým základem (Halali). Přidáme koření, přiklopíme a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Poté králíka odklopíme, podlijeme a nechápe péct ještě asi 20 až 30 minut při teplotě 180 stupňů.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-zelenine-s-bramborovym-knedlikem [On-line 11.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář