Pro 4 osoby si připravíme:
- 120 ml likéru Galliano
- 120 ml překapávané kávy
- 120 ml smetany ke šlehání
Do čtyř likérových sklenek s těžkým dnem (typ poussé) rozdělíme jako první vrstvu po 30 ml žlutého likéru Galliano. Připravíme si překapávanou kávu a smetanu ušleháme dotuha.
Na likér opatrně přilijeme 30 ml horké překapávané černé kávy a navrch posadíme kopeček šlehačky.
Sklenky plníme velmi opatrně, aby se jednotlivé vrstvy ne-pomíchaly. Nápoj se pije najednou, čímž se docílí harmonické chuti. Podává se jako digestiv po vydatném obědě nebo večeři, protože podporuje trávení.
Galliano vyčnívá z řady likérů originální chutí a zlatožlutou barvou. Jedinečnou vůni mu dodává vanilka a anýz. Je vyroben z 25 bylin a koření. Hodí se do teplých nápojů i koktejlů.
Doba přípravy asi 15 minut. 1 porce asi 780 kJ/185 kcal.
Poslední tip, trik či komentář