4 porce:
- 400 g lososa
- 8 zelených oliv
- 1 šalotka (nebo červená menší cibule)
- 1/4 svazku pažitky
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžíce olivového oleje (extra virgine)
- 1 rajče
- 1 citrón na zakapání
- sůl
- pepř
- 1 balení toustového chleba
Očištěné porce lososa nakrájejte nejdříve na jemné plátky, pak na nudličky a ty potom na kostičky a dejte je do misky. Rajče oloupejte, rozřízněte, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky. Šalotku oloupejte a nakrájejte ji na kostičky. Olivy, kapary a pažitku jemně nasekejte. Všechno přidejte do misky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a promíchejte. Toustový chléb nasucho opečte, potřete tatarákem a nakonec zakapejte citrónem.
Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni
Poslední tip, trik či komentář