reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drůbeží krém s kari

  • 1 kuře střední velikosti
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 100 g celeru
  • 2 lžičky instantního kuřecího bujónu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička celého bílého pepře
  • 2 kyselá jablka
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kari
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce krájeného kopru
  • Sůl, pepř

Kuře naporcujeme, omyjeme a vložíme do 1,5 litru vody společně s masovým extraktem, solí a pepřem. Přidáme cibuli, mrkev a celer, které nejprve nakrájíme na malé kostičky. Vaříme pod poklicí a sbíráme tvořící se pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu pokrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku s kari kořením a necháme krátce zpěnit. Maso vyjmeme a vývar přecedíme. Zeleninu propasírujeme, vložíme zpět do hrnce s vývarem a přivedeme k varu. Zahustíme moukou s kari kořením a znovu povaříme. Maso zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Smetanu a kuřecí kousky vmícháme do polévky a prohřejeme. Nakonec dochutíme kořením a přidáme nakrájený kopr.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.