- 1 kuře střední velikosti
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 100 g celeru
- 2 lžičky instantního kuřecího bujónu
- 1 bobkový list
- 1 lžička celého bílého pepře
- 2 kyselá jablka
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kari
- 250 ml smetany
- 2 lžíce krájeného kopru
- Sůl, pepř
Kuře naporcujeme, omyjeme a vložíme do 1,5 litru vody společně s masovým extraktem, solí a pepřem. Přidáme cibuli, mrkev a celer, které nejprve nakrájíme na malé kostičky. Vaříme pod poklicí a sbíráme tvořící se pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu pokrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku s kari kořením a necháme krátce zpěnit. Maso vyjmeme a vývar přecedíme. Zeleninu propasírujeme, vložíme zpět do hrnce s vývarem a přivedeme k varu. Zahustíme moukou s kari kořením a znovu povaříme. Maso zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Smetanu a kuřecí kousky vmícháme do polévky a prohřejeme. Nakonec dochutíme kořením a přidáme nakrájený kopr.
Poslední tip, trik či komentář