- vepřová žebra 1 kg
- vepřová kýta 0.5 kg
- cibule 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- brambory 3 kg
- hlávka bílého zelí 1 kus
- kmín 1 špetka
Marináda
- hořčice 1 lžíce
- oregano 1 špetka
- kečup 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
- olej 2 lžíce
- drcený kmín 1 špetka
Žebra nakrájíme a osolíme, kýtu bez kosti rozdělíme na plátky, které naklepeme a osolíme. Z vyjmenovaných surovin si připravíme marinádu, kam dáme žebra a maso, které necháme půl dne nebo přes noc marinovat. Následující den dáme žebra a maso péct, na dno plátky masa a nahoru žebra. Žebra můžeme i grilovat.
Brambory uvaříme se solí a kmínem, rozšťoucháme a přidáme do nich dozlatova osmaženou cibulku.
Zelí na salát nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou z octa, vody a cukru.
Zdroj: Adamovo žebro; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/adamovo-zebro [On-line 11.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář