reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Adamovo žebro – vepřová žebra

  • vepřová žebra 1 kg
  • vepřová kýta 0.5 kg
  • cibule 2 kusy
  • česnek 3 stroužky
  • brambory 3 kg
  • hlávka bílého zelí 1 kus
  • kmín 1 špetka

Marináda

  • hořčice 1 lžíce
  • oregano 1 špetka
  • kečup 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej 2 lžíce
  • drcený kmín 1 špetka

Žebra nakrájíme a osolíme, kýtu bez kosti rozdělíme na plátky, které naklepeme a osolíme. Z vyjmenovaných surovin si připravíme marinádu, kam dáme žebra a maso, které necháme půl dne nebo přes noc marinovat. Následující den dáme žebra a maso péct, na dno plátky masa a nahoru žebra. Žebra můžeme i grilovat.

Brambory uvaříme se solí a kmínem, rozšťoucháme a přidáme do nich dozlatova osmaženou cibulku.

Zelí na salát nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou z octa, vody a cukru.

Zdroj: Adamovo žebro; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/adamovo-zebro [On-line 11.5.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.