4 porce
- 0,3 l světlého 10° piva0,5 l masového nebo zeleninového vývaru
- 4 vejce
- 250 g zakysané smetany
- špetka skořice
- špetka mletého kardamomu
- cukr
- mletý pepř
- sůl
Krutony
- 2 rohlíky
- 50 g másla
- pažitka
Do hrnce nalijeme pivo, vývar a necháme přejít varem.
Vejce dobře rozmícháme se smetanou, polévku odstavíme a vejce vešleháme do polévky. Dále nevaříme, dochutíme kořením, špetkou cukru a solí.
Rohlíky nakrájíme na kolečka nebo kostičky a opečeme na másle. Polévku podáváme s krutony a sypeme pažitkou.
Zdroj: Adventní pivní polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1006 [On-line 7.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář