reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Aljašská treska

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g filetu tresky obecné s kůží,
  • sůl, pepř,
  • 1 větvička tymiánu,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 malá cibule (šalotka),
  • 1 ledový salát,
  • 2 stroužky česneku,
  • 8 cherry rajčat,
  • 2 lžíce balsamicového octa

Filet tresky s kůží osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na rozpálenou pánev dáme pečící papír a olivový olej. Do pánve na pečící papír vložíme filet tresky kůží dolu a opečeme. Pak rybu přendáme na plech, přidáme kousek másla, asi tak jenu lžíci a dopékáme v troubě při 200 °C 10 minut.

Mezi tím na pánvi zesklovatíme cibulku. Vložíme na větší kusy pokrájený ledový salát. Osolíme, opepříme a ochutíme posekaným česnek. Salát přendáme na talíř. Do pánve dáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a ochutíme je solí, pepřem a tymiánem. Pak je přidáme k orestovanéme salátu.

Do pánve vlijeme balsamicový ocet. Zahřejeme ho a vmícháme do něj máslo. Opečenou rybu dáme na talíř k ledovému salátu s rajčaty a přelijeme ji balsamicovou omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/aljasska-treska-16-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.