4 porce
Těsto
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce cukru
- ½ hrnku vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 2 hrnky hladké mouky
Omáčka a náplň
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 ½ hrnku drcených rajčat
- 2 lžičky provensálského koření
- sůl
- 1 hrnek krájené šunky od kosti
- 1 hrnek krájených žampionů
- 1 hrnek strouhané mozzarelly
- snítka bazalky
Cukr rozmícháme s droždím, zalijeme vlažnou vodou a přidáme všechny sypké suroviny. Vypracujeme hladké těsto, necháme vykynout. Poté rozválíme a vložíme do vymaštěného plechu.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme rajčata, ochutíme kořením a solí. Krátce podusíme a necháme vychladit.
Chladnou směsí potřeme těsto a poklademe šunkou, sýrem, plátky žampionů a natrhanou bazalkou.
Pečeme v troubě na 200 °C asi 30 minut.
Zdroj: Americká hrnková pizza; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1524-americka-hrnkova-pizza/ [On-line 13.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář