- malinový nebo jahodový sirup
čerstvé ovoce (ananas, broskve, mandarinky, kiwi)
100% pomerančový džus (nebo multivitamin)
plátky pomeranče nebo citronu na ozdobu
perlivá voda nebo neslazená perlivá minerálka
kostky ledu
Na dno sklenice (3 dcl) vlijeme trochu červeného sirupu, pak vložíme ovoce, na ně přidáme kolečko pomeranče nebo citronu, středem propíchneme brčko, pak dáme pár kostek ledu, zalijeme opatrně džusem a pak stejně opatrně, aby se obsah nepromíchal, po stěně sklenice pomocí lžíce dolijeme perlivou vodu nebo minerálku. Sklenici případně dozdobíme ovocem a můžeme podávat navíc s dlouhou lžíci.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/234-americka-limonada/
Poslední tip, trik či komentář