reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka milagutannir (Mulligatawny)

(cca 4 porce)

  • 500 g kuřecích stehen
    50 g másla
    2 cibule
    4 lžíce drcených rajčat
    4 lžíce jasmínové rýže
    1l kuřecího vývaru
    1/4 l mléka
    50 g kokosového mléka
    3 lžičky kari
    1/2 lžičky hřebíčku
    1 lžička bílého pepře
    1 lžička mletého kmínu
    1/4 lžičky mleté skořice
    1 citron
    sůl
    (chilli)

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle do zlatova. Přidáme kousky kuřecích stehen, a až se maso zatáhne, přisypeme kari, natlučený hřebíček, mletý pepř, kmín, skořici a trochu soli. Krátce orestujeme, přidáme drcená rajčata a rýži, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny, dokud rýže nezměkne. Poté přidáme mléko, které jsme předem smíchali s mlékem kokosovým a varem zredukovali na polovinu, a plátky citronu. Krátce provaříme a na závěr můžeme dochutit citronovou šťávou, solí a trochou chilli. Tuto polévku podáváme spolu s miskami naplněnými vařenou rýží, čtvrtkami natvrdo uvařených vajec, měsíčky citrónu, strouhaným kokosem, kousky opečené slaniny a chilli papričkami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/238-polevka-milagutannir-mulligatawny/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.