reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Restované banány s vanilkovou omáčkou

  • 8 banánů
    250 g hladké mouky
    250 g cukru moučky
    2 vejce
    620 ml kondenzovaného mléka
    olej
    200 ml medu
    špetka skořice
    plátky mandlí

na vanilkovou omáčku:

  • 250 ml smetany
  • cukr krupice dle chuti
  • vanilkový lusk
  • 1 lžíce tamarindového dužiny
  • 2 žloutky

Těstíčko z mouky, cukru, vajec a kondenzovaného mléka necháme asi půl hodiny odležet, a potom v něm obalujeme půlky banánů, které ihned smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Podáváme je přelité rozehřátým medem, do kterého jsme přimíchali trochu skořice, ozdobené praženými plátky mandlí a doplněné vanilkovou omáčkou s tamarindem. Tu připravíme takto: smetanu s vanilkou a cukrem přivedeme k varu, přidáme oloupaný a vypeckovaný tamarind, provaříme a na závěr zahustíme vyšlehanými žloutky s trochou cukru.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/240-restovane-banany-s-vanilkovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.