Pro 4 porce potřebujeme
|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize |
Ananas očistíme a ukrojíme z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojíme střed.
V pánvi na rozehřátém másle orestujeme jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté vyndáme z pánve a uložíme stranou.
Do pánve přidáme cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povaříme do zhoustnutí a přidáme rum.
Na závěr do omáčky zašleháme kostičky studeného másla, přidáme plátky ananasu a necháme zlehka prohřát mimo žár.
Plátky ananasu dáme na talíř, každou porci přelejeme omáčkou, přidáme porci kokosové zmrzliny a dozdobíme lístkem máty.
Můžeme ihned podávat.
Zdroj: Ananas s vanilkovou omáčkou; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/ananas-s-vanilkovou-omackou [on-line 12.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář