- vepřové krkovice nebo kotlety (na výběr) 2 kg
- brambory 1 kg
- česnek 1 palička
- čerstvý rozmarýn a šalvěj 1 snítka
- olivový olej 1 lžíce
- hrubozrná sůl 1 špetka
Bylinky nasekáme s hrubou solí najemno, na mase vytvoříme mřížku a do řezů vetřeme byliny se solí a olejem. Masíčko prošpikujeme stroužky česneku a dáme je do pekáče se snítkou rozmarýnu a šalvěje. Pekáč vložíme na 50 minut do trouby rozehřáté na 160 °C.
Poté pekáč s pečínkou vytáhneme, podlijeme sklenkou vody a obložíme pokrájenými bramborami. Dosolíme, pokapeme olejem a pečeme dalších 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/arista-di-maiale-al-forno-veprove-maso [On-line 7.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář