Potřebujeme:
- 4 ks kachních stehen (obereme maso a uvaříme ve vodě s kokosovým mlékem),
- 200 g brambor vařených v kokosovém mléce,
- 100 ml kokosového mléka (čerstvého),
- 0,5 ml kokosového mléka zbylého z vaření kachních stehen,
- 30 g palmového cukru,
- 3 polévkové lžíce rybí omáčky,
- 100 g kari pasty
Čerstvé kokosové mléko nalijeme do kastrolu a přivedeme do varu. Necháme odvařit vodu a získáme tak kokosový tuk, na kterém si pomalu orestujeme kari pastu po dobu cca 5 minut (můžeme použít i rostlinný tuk). Přidáme palmový cukr a zastříkneme rybí omáčkou, necháme vyvařit. Podlijeme vývarem ve kterém se vařili stehna, pouze tolik, aby vznikla středně hustá omáčka. Provaříme a do hotové omáčky vložíme uvařené kachní maso a brambory. Dokončíme smaženou šalotkou, thajskou bazalkou a koriandrovými listy.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/aromaticke-kachni-kari-6-12-2011.html
Poslední tip, trik či komentář