Potřebujeme:
- 500 g vepřového bůčku
- bulky na burgery
- husí paštiku
- japonskou majonézu
- 1 lžíci kukuričného škrobu
- 2 stroužky česneku
- 2 limetky
- 2 šalotky
- smaženou cibulku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky hnědého cukru
- chilli omáčku
- 1/2 lžíce medu
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce oleje
- perilu, thajskou bazalku, koriandr, ledový salát
Česnek prolisujeme a smícháme s chilli omáčkou, octem, cukrem, rybí omáčkou. Polovinu bůčku nakrájíme na malé kousky a usekáme v kutru společně se šalotkou, česnekem, rybí omáčkou, cukrem, ledem a škrobem. Z vytvořené hmoty vytvoříme pomocí tvořítka burgery, které můžeme uvařit na pařáku nebo je opečeme na grilu nebo na pánvi. Druhou polovinu bůčku nakrájíme na tenké plátky, propícháme tenderizérem a naložíme do marinády ze sójové omáčky, rybí omáčky, limetkové šťávy, cukru a nakrájené cibule. Maso marinujeme asi hodinu, poté ho ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. Bulky na burgery opečeme, namažeme je paštikou, dáme ledový salát, majonézu, položíme ugrilovaný bůček, posypeme smaženou cibulkou, dáme bylinky a umíchanou omáčku.
Zdroj: Asijský burger; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5862-tescoma-s-chuti-asijsky-burger/ [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář