4 porce
- 800 g humra
- hrst petržele
- hrst bazalky
- nať fenyklu
- 5 dl bílého vína
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 plátky toastového chleba
- olej extra
V hrnci ohřejeme osolenou vodu s bílým vínem, přidáme petržel, fenyklovou nať, nahrubo
nakrájenou mrkev, celer, cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Necháme 5 minut vyvařit.
Humra necháme v chladu a vyndáme ho těsně před přípravou. Zespoda k humrovi
přivážeme provázkem vařečku, aby zůstal rovný a nezkroutil se a vložíme ho do vroucí
vody se zeleninou. Vaříme asi 10 minut. Mezitím připravíme bylinkovou omáčku –
v hmoždíři smícháme fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky
pečiva. Zalijeme olivovým olejem a promícháme. Uvařeného humra po páteři rozpůlíme,
servírujeme na talíř a podáváme s bylinkovým pestem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=783&u=342
Poslední tip, trik či komentář