reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Astice in salsa alle erbe – Humr na bylinkách

4 porce

  • 800 g humra
  • hrst petržele
  • hrst bazalky
  • nať fenyklu
  • 5 dl bílého vína
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plátky toastového chleba
  • olej extra

V hrnci ohřejeme osolenou vodu s bílým vínem, přidáme petržel, fenyklovou nať, nahrubo
nakrájenou mrkev, celer, cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Necháme 5 minut vyvařit.
Humra necháme v chladu a vyndáme ho těsně před přípravou. Zespoda k humrovi
přivážeme provázkem vařečku, aby zůstal rovný a nezkroutil se a vložíme ho do vroucí
vody se zeleninou. Vaříme asi 10 minut. Mezitím připravíme bylinkovou omáčku –
v hmoždíři smícháme fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky
pečiva. Zalijeme olivovým olejem a promícháme. Uvařeného humra po páteři rozpůlíme,
servírujeme na talíř a podáváme s bylinkovým pestem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=783&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.