reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Baba Ghanoush

Ingredience

  • 2 lilky (600 g)
  • 80 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 100 g tahini pasty
  • 30 g listové petržele
  • Sůl
  • Pepř
  • Černé olivy
  • Lístky máty
  • Arabský chleba

Celé lilky propícháme vidličkou, aby z nich při pečení vytekla přebytečná voda. Následně je dáme na pečící tác, potřeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme 30 až 40 minut při 200 °C. Upečené a lehce zchladlé lilky oloupeme, položíme je na síto a zatížíme, abychom z nich dostali maximum vody.

Vychladlé a vykapané lilky krájíme a dáváme do mixéru. Přidáme česnek, citrónovou šťávu, olivový olej, tahini pastu a nasekanou petržel. Ingredience rozmixujeme na pyré a následně jimi naplníme misky. V misce vytvoříme malý důlek a vlijeme do něj olivový olej. Dozdobíme olivami a lístky máty, přiložíme chleba a můžeme ochutnávat.

Zdroj: Baba Ghanoush; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1732-baba-ghanoush/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.