12−14 porcí
- 200 g uzeného vepřového masa
- 500 g vepřové plece
- 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 2 červené cibule
- 80 g rajčatového protlaku
- 150 g suché cizrny (před vařením na 12 hodin namočit)
- 300 g kapusty
- 300 g brambor
- 2 vařené červené řepy
- 5 stroužků česneku
- celé divoké koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
- voda na zalití
Uzené maso a vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na větší kousky osmahneme na oleji, vmícháme koření, zarestujeme rajský protlak, namočenou (a scezenou) cizrnu, zalijeme vodou, přiklopíme a vaříme do poloměkka. V této fázi přidáme zbylou zeleninu – nakrájenou kapustu a oloupané, nakrájené brambory. Uvaříme doměkka, dochutíme pepřem, solí a drceným česnekem.
Zdroj: Babiččina gruntovní polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1140 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář